Desserts

Desserts

Kefir hangop:

  • kefir
  • fruit
  • slagroom/nootjes

Laat de kefir een paar uur in een kaasdoek uitlekken in een vergiet boven een bakje/pan. Om de kefir mooi glad te krijgen kun je deze nog en keer door een plastic zeef doen. Daarna heb een een prachtige dikke kefir die naturel heerlijk is, maar waar je ook eindeloos mee kunt variëren. Vers fruit en slagroom of honing en nootjes, maar ook geraspte stukjes chocolade erover strooien is allemaal lekker.

Chocolademousse met vanillesaus 4 pers

  • 4 eieren
  • 1 1/2 eetl. cacaopoeder
  • 50 gr boter
  • honing
  • melasse /palmsuiker
  • 100 ml slagroom
  • vanillestokje
  • snufje Keltisch zeezout

Eieren scheiden. Het eiwit stijf kloppen met een kleine lepel honing en snufje zout dan cacaopoeder toevoegen en doorroeren. Eigeel opkloppen met een lepel melasse/palmsuiker. Boter smelten en hier het binnenste van het vanillestokje doorroeren, dit af laten koelen tot lauwwarm en door eigeel roeren. Slagroom stijf opkloppen en aan eigeel-boter toevoegen, voorzichtig doorroeren. Serveer mousse met vanillemengsel erover, eventueel garneren met wat geraspte donkere chocolade.

of deze

Chocolademousse:

Ingrediënten:

  • 4 eigeel
  • 2 eetlepels palmsuiker
  • 3 eetlepels koudgeslingerde honing
  • 300 ml slagroom
  • 100 gr boter
  • 75 gr donkere chocolade minstens 70%
  • 1 vanillestokje

Bereiding:

  1. Eigeel, 2 eetlepels palmsuiker en 100 ml slagroom in een steelpan door elkaar roeren.
  2. Zet de pan op een laag vuurtje en 5-8 minuten goed doorroeren tot het heet is maar niet kookt.
  3. Verwijder de pan van het vuur en voeg de geraspte/kleingemaakte chocolade, de boter en de inhoud van het vanillestokje toe en roer tot het glad is. Zet dit een paar uur in een glazen kom in de koelkast om te koelen.
  4. Als het chocolade mengsel is afgekoeld neem je de rest van de slagroom en honing en klop deze stijf.
  5. Voeg nu de slagroom voorzichtig toe aan het chocolademengsel tot het een geheel is.

IJs

  • 100 gr diepvries fruit (bosbessen/aardbeien/frambozen/mango)
  • 100 ml slagroom
  • 100 ml bevroren yoghurt
  • 2 eigelen
  • eetlepel honing

Alle ingrediënten in een keukenmachine/blender tot een gladde massa ontstaat, dit in een bakje scheppen en nog even in de diepvries tot de juiste hardheid is bereikt.A

Appeltoetje 4 pers.

Van zure appelen kun je zelf een gerechtje maken dat heel goed is voor de maag en de darmen. De pectine die er vrij komt bij het verwarmen van de appels is heilzaam voor de slijmvliezen, kweeperen gelei bevat ook veel pectine en kun je nog toevoegen aan dit gerecht.

  • 4 zure appels
  • eetlepel kaneel
  • (theelepel honing/kweeperen gelei)
  • roomboter
  • optioneel slagroom, kokosrasp, amandelschilfers

Verwijder de klokhuizen van de appels en snijd de appel in stukjes, voeg wat kaneel toe. Laat een flinke klont boter in een pan smelten en bak hierin de appels tot ze zacht zijn, doe dan de honing/kweeperengelei erover als je het te zuur vindt. Je kunt er nog een toefje slagroom bij serveren en/of wat kokosrasp en amandelschilfers erover strooien en dan heb je een heerlijk en gezond tussendoortje of toetje.

Pannenkoeken:

  • 2 eetlepels boekweitmeel
  • 1 eetlepel kokosmeel
  • 4 eieren
  • 50 ml slagroom
  • kefir
  • melk
  • vanillepoeder
  • keltisch zeezout
  • kokosolie

De boekweitmeel en kokosmeel in drie eetlepels kefir een nacht laten staan. Hieraan de rest van de ingrediënten toevoegen en doorroeren met garde tot een glad beslag ontstaat. De pannenkoeken bakken in ruim kokosolie. Beleggen met vers fruit en slagroom of gebruiken als wrap voor de lunch.

Geef een reactie