Fermentatie Workshop

Fermentatie Workshop

Leren fermenteren

Fermenteren is ontzettend leuk om te doen. Probiotische voeding is goed voor de darmflora, super gezond en bijzonder lekker!

Fermenteren van groenten heeft een lange geschiedenis, onze voorouders gebruikte deze techniek om voedsel te bewaren. Olijven, zuurkool, augurken, kimchi en ingelegde citroenen zijn bekende voorbeelden.

Maar we eten voortdurend gefermenteerde producten. Yoghurt, chocola, salami, kaas, sojasaus, bier, wijn zijn allemaal gefermenteerd.

 

Door de opkomst van de koelkast is het fermenteren een beetje in de vergetelheid geraakt. Door alle aandacht voor gezonde voeding en koken maakt het momenteel een ware comeback. In Nederland zijn er twee boeken verschenen die boordevol leuke tips en recepten staan, namelijk “Verrot Lekker” van Christian Weij en “Over Rot” van Meneer Wateetons.

Er raakt daarnaast steeds meer bekend over het belang van gezonde darmen en darmflora voor de gezondheid. Je eigen voeding en drank fermenteren en dagelijks gebruiken kan daaraan dus een wezenlijke bijdrage leveren.

Mijn workshops zijn uniek, omdat ik kennis van gezondheid combineer met de ervaring die ik heb met fermenteren. Ik maak gebruik van kwaliteitsproducten zoals het beste Keltisch zeezout, lokaal en biologische groenten en fruit.

Tijdens de fermentatie workshop leer je groenten en fruit van het seizoen fermenteren, maar ook hoe je smakelijke probiotische drankjes kunt maken.

Ik leg uit wat het voor je gezondheid kan betekenen en hoe je het kunt integreren in je dagelijkse eetpatroon.

Er zullen verschillende proeverijen zijn en je gaat naar huis met je eigen gemaakte fermentatie producten.

 

Reacties cursisten

Guido:Super cursus:
Gisteren een cursus/workshop bij Tanja bijgewoond en wat is het mooi om iemand zo vol passie en met zoveel kennis te zien vertellen. Deze cursus is een must voor iedereen die aan het fermenteren wil gaan beginnen. Zelf heb ik al een jaar fermenteer ervaring maar heb dingen geleerd die onmisbaar zijn.

Anouk: Bedankt voor het delen van je kennis en enthousiasme ! Een super leuke workshop Fermenteren waarmee je thuis direct aan de slag kunt! Een Absolute AANRADER!!! ben benieuwd naar de volgende les… !!

Liesbeth: Weer een leerzame cursus Fermenteren gehad! Vol enthousiasme uitgelegd door Tanja waarom het zo nuttig is om gefermenteerd voedsel te eten of gefermenteerde dranken te drinken en met de handvatten die je krijgt van haar kun je thuis ook makkelijk aan de slag! Bedankt Tanja, voor deze mooie aanvulling voor een gezonde voeding.

Data*:

woensdag 21 juni van 19.00-21.30 
Plaats: Maastricht Kicken kookwinkel
Prijs: 50 euro

*Naast deze workshop kan de cursus ook op een door jou uitgekozen locatie, op het werk of gewoon bij jou thuis of gegeven worden. Neem hierover even contact op, zodat we de mogelijkheden kunnen bespreken.

Voor meer informatie en aanmelden kun je mailen of bellen naar:
info@gezondgestel.nl
0616474192