Cursussen en Lezingen

Cursussen en Lezingen

Leren fermenteren

Fermenteren is ontzettend leuk om te doen. Probiotische voeding is goed voor de darmflora, super gezond en bijzonder lekker!

Fermenteren van groenten heeft een lange geschiedenis, onze voorouders gebruikte deze techniek om voedsel te bewaren. Olijven, zuurkool, augurken, kimchi en ingelegde citroenen zijn bekende voorbeelden.

Maar we eten voortdurend gefermenteerde producten. Yoghurt, chocola, salami, kaas, sojasaus, bier, wijn zijn allemaal gefermenteerd.

Door de opkomst van de koelkast is het fermenteren een beetje in de vergetelheid geraakt. Door alle aandacht voor gezonde voeding en koken maakt het momenteel een ware comeback. In Nederland zijn er twee boeken verschenen die boordevol leuke tips en recepten staan, namelijk “Verrot Lekker” van Christian Weij en “Over Rot” van Meneer Wateetons.

Er raakt daarnaast steeds meer bekend over het belang van gezonde darmen en darmflora voor de gezondheid. Je eigen voeding en drank fermenteren en dagelijks gebruiken kan daaraan dus een wezenlijke bijdrage leveren.

Mijn workshops zijn uniek, omdat ik kennis van gezondheid combineer met de ervaring die ik heb met fermenteren. Ik maak gebruik van kwaliteitsproducten zoals het beste Keltisch zeezout, lokaal en biologische groenten, fruit, thee etc.

Tijdens de fermentatie workshop leer je groenten en fruit van het seizoen fermenteren, maar ook hoe je smakelijke probiotische drankjes kunt maken.

Tijdens de bouillon workshop leg ik uit waarom bouillon zo goed voor je is en hoe je zorgt dat je zoveel mogelijk van de helende eigenschappen in je eigen gemaakte bouillon krijgt.

 

 

 

 

 

 

 

Ik leg uit wat het voor je gezondheid kan betekenen en hoe je het kunt integreren in je dagelijkse eetpatroon. 

Reacties cursisten

Guido: Super cursus:
Gisteren een cursus/workshop bij Tanja bijgewoond en wat is het mooi om iemand zo vol passie en met zoveel kennis te zien vertellen. Deze cursus is een must voor iedereen die aan het fermenteren wil gaan beginnen. Zelf heb ik al een jaar fermenteer ervaring maar heb dingen geleerd die onmisbaar zijn.

Anouk: Bedankt voor het delen van je kennis en enthousiasme ! Een super leuke workshop Fermenteren waarmee je thuis direct aan de slag kunt! Een Absolute AANRADER!!! ben benieuwd naar de volgende les… !!

Liesbeth: Weer een leerzame cursus Fermenteren gehad! Vol enthousiasme uitgelegd door Tanja waarom het zo nuttig is om gefermenteerd voedsel te eten of gefermenteerde dranken te drinken en met de handvatten die je krijgt van haar kun je thuis ook makkelijk aan de slag! Bedankt Tanja, voor deze mooie aanvulling voor een gezonde voeding.

Data* geannuleerd ivm maatregelen

 

Workshop Groenten & Fruit Fermenteren

Probiotische groenten en fruit maken voor gezonde darmen? Na deze avond weet je alles over zelf groenten fermenteren met succes!

We maken gebruik kwalteitsproducten, van lokale, biologische groenten, ongeraffineerd zout en gefilterd water. Ik deel op deze avond graag mijn kennis hierover, wat het voor je gezondheid kan betekenen en op welke manier je het in gerechten kunt verwerken.

Workshop Kombucha maken

Wil je alles weten over deze magische drank, gemaakt van gefermenteerde thee? Hoe je deze zelf brouwt? Wat je er allemaal mee kunt doen? Waar het goed voor is? Ik deel op deze avond graag alle kennis die ik de afgelopen 10 jaar hierover heb opgedaan.

We maken gebruik van de hoogste kwaliteit ingrediënten, biologische producten en gefilterd water. We zullen verschillende smaken proeven en je gaat naar huis met je eigen basis,  zodat je thuis direct je eigen kombucha kunt gaan maken.

 Alles over Bottenbouillon!

Deze levenselixer is het hart van The Broth Bar en een van de peilers van ons boek Geef je Ogen de Kost. Ook in Praktijk Beaumont merken we dat mensen sneller opknappen na ziekte wanneer ze bouillon gaan maken en de gezondheid in het algemeen toeneemt. De stoffen die we aantreffen in deze bijzondere helende drank zijn voor iedereen goed en helpen bij zeer uiteenlopende klachten van ontstekingen tot mentale problemen, darmgezondheid, oogklachten en hormonale disbalans, overal kan de bouillon versterkend werken. Maar hoe maak ik deze en hoe zorg ik dat ik alle nutriënten uit de botten en in de soep krijg? 

Deze avond zal volledig in het teken staan van deze krachtpatser en ik deel graag mijn kennis en expertise hierover op deze passende lokatie.

 

 


*Naast deze workshops kan de cursus ook op een door jou uitgekozen locatie, op het werk of gewoon bij jou thuis of gegeven worden. Neem hierover even contact op, zodat we de mogelijkheden kunnen bespreken.

Voor meer informatie en aanmelden kun je mailen of bellen naar:
info@gezondgestel.nl
0616474192