Over Tanja

Over Tanja

Gezond gestel- Tanja Stevens

Gezondheidstherapeute en voedingsdeskundige Tanja Stevens van Gezond gestel is gespecialiseerd in op natuurlijke wijze ondersteunen en herstellen van de balans in ons lichaam. Ze kan helpen bij uiteenlopende klachten, waaronder darm- en huidklachten, gewrichtspijnen, vermoeidheid, andere chronische aandoeningen, aanvullen van tekorten en ontgiften

Zij is auteur van Geef je Ogen de Kost, en gewapend met een enorme hoeveelheid kennis begeleid ze al jaren mensen in haar praktijk, geeft lezingen en workshops over gezondheid en de waarde van voeding, fermentatie en natuurgeneeskunde. 

Door kennis en inzichten met jou te delen over hoe het lichaam werkt, zorgt zij ervoor dat je zelf je gezondheid kunt verbeteren. In de praktijk wordt gebruik gemaakt van Levend Bloed Analyse waarmee de oorzaak van klachten in kaart gebracht worden.  Maar ook de BodyScan welke je inzicht geeft in gezondheid van je lichaam, hormonale, vitamine en mineralen balans. Op basis hiervan krijg je een veel gerichter plan van aanpak.

De iTOVi scan wordt daarnaast ingezet om de juiste etherische oliën te gebruiken, deze krachtpatsers zijn een mooie ondersteuning bij hardnekkige zeer uiteenlopende en dagelijkse klachten zoals verkoudheid, luchtwegklachten, reumatische klachten, chronische ontstekingen slapeloosheid, stress en uitputting. Ook manuele behandelingen behoren tot de mogelijkheid, zoals een PSR  voetreflexologie en lymfedrainage massage.

Frequentietherapie (St. Odielienberg) van dr Rife en Brain+ geven mooie resultaten.

Opleidingen

Europese Academie voor Natuurlijke Geneeskunde VGL consulente.  De letters staan voor Voeding, Gezondheid en Levenswijze. Deze drie zaken bepalen samen hoe je je voelt. Het is zoeken naar een balans, het herstellen van het natuurlijk evenwicht. Verkeerde voeding brengt je uit balans, maar ook een gebrek aan beweging en ontspanning draagt hieraan bij. Stress is een grote boosdoener voor het ondermijnen van een goede gezondheid. Zodoende is alles met elkaar verbonden en hangt alles samen.

In 2015 bij EANG de opleiding tot natuurgeneeskundige gezondheidstherapeut met succes afgerond. Kennis van natuurlijke geneesmiddelen en voeding als therapie, vooral in samenwerking met de manuele therapieën zoals lymfedrainage, maar ook podosegmentale reflexologie en dermosegmentale reflexologie stimuleren de afvoer van afvalstoffen en helpen het zelfgenezend vermogen van het lichaam te herstellen. 

Bij de Praktijk voor natuurlijke en biologische geneeskunde in St Odilënberg intern de opleiding voor Levend Bloed Analyse gevolgd  en sindsdien ook in deze praktijk 2,5 jaar werkzaam als therapeut. Door alle ervaring daar zeer bekend met het behandelen van de ziekte van Lyme, Epstein Barr en vele andere chronische aandoeningen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van frequentie therapie.

De kennis en ervaring die ik tot nu toe heb opgedaan deel ik graag om mensen te helpen op hun weg naar een goede gezondheid.

 

 

 

5 gedachten over “Over Tanja

  1. het is fijn als een persoon bewust in het leven staat en werkt om meer kennis te verkrijgen om uit te dragen en zo ook anderen kansen te bieden. Een oud gezegde uit Perzie: je kan een paard naar de bron leiden maar het zal zelf moeten drinken!

  2. Dag Tanja, wat leuk om te lezen waar je mee bezig bent en voor staat! Omdat je aangeeft steeds in ontwikkeling te zijn, vind je de volgende cursus misschien een leuke verdieping! Neem eens een kijkje op: http://www.cursussalutogenese.nl
    Succes met de fermentatie-workshops, leuk om deze wereld voor mensen te openen 🙂

  3. Ha Tanja, Dank voor de workshop hier in Amsterdam.
    Erg intressant, het proces van de fermentatie gaat erg goed en dank voor het aanreiken van de juiste handvaten. Vriendelijke groet, Edwin Sander

Geef een reactie