Over Tanja

Over Tanja

 

Gezonde voeding en het gebruik van middelen uit de natuur om de gezondheid te bevorderen fascineert mij. Ik heb natuurlijke voeding van huis uit meegekregen en ben er daarom zeer mee vertrouwd. Door de komst van mijn kinderen ben ik me nog verder gaan verdiepen in gezonde voeding, kruiden, essentiële vetten, vitaminen, gifvrije verzorgings-producten om mijn kinderen een gezonde basis te kunnen geven. Er bestaan zoveel visies op het gebied van voeding en gezondheid waardoor het moeilijk is om het overzicht te behouden. Want wat is waar? Wat is nu echt gezond?

Opleiding

Tijdens mijn zoektocht ben ik terecht gekomen op de Europese Academie voor Natuurlijke Geneeskunde. Daar heb ik een tweejarige opleiding gevolgd tot VGL consulente.  De letters staan voor Voeding, Gezondheid en Levenswijze. Deze drie zaken bepalen samen hoe je je voelt. Het is zoeken naar een balans, het herstellen van het natuurlijk evenwicht. Verkeerde voeding brengt je uit balans, maar ook een gebrek aan beweging en ontspanning draagt hieraan bij. Stress is een grote boosdoener voor het ondermijnen van een goede gezondheid. Zodoende is alles met elkaar verbonden en hangt alles samen.

In 2015 heb ik de opleiding tot natuurgeneeskundige gezondheidstherapeut met succes afgerond en met deze kennis en vaardigheden nog beter in staat ben om mensen te helpen. Vooral de manuele therapieën zoals lymfedrainage, maar ook podosegmentale reflexologie en dermosegmentale reflexologie stimuleren de afvoer van afvalstoffen en helpen het zelfgenezend vermogen van het lichaam te herstellen.

Met de wijsheid van toen en de kennis van nu

Ik ben steeds in ontwikkeling, blijf boeken lezen en het internet afspeuren naar nieuwe, maar ook oude inzichten. Een boek vol oude inzichten dat mij tot nieuwe inzichten heeft gebracht is: Voeding en Fysieke degeneratie van Weston A. Price. Deze tandarts heeft jarenlang onderzoek gedaan naar zeer gezonde volkeren met nauwelijks tandproblemen/cariës die nog niet in aanraking waren gekomen met het westerse dieet en nog leefde van het land en de zee. Op het moment dat deze volkeren in aanraking kwamen met het westen en met de geraffineerde suikers, granen en bewerkte plantaardige oliën verloren zij hun uitstekende gezondheid en ontwikkelden tandproblemen en cariës. De ontdekking die hij heeft gedaan zijn leidend geworden in mijn visie. Het heeft er ook toe geleid dat ik intussen chapterleader ben van de Weston A. Price Foundation Limburg

weston-price-logo

 

De kennis en ervaring die ik tot nu toe heb opgedaan deel ik graag om mensen te helpen op hun weg naar een goede gezondheid.

5 gedachten over “Over Tanja

  1. het is fijn als een persoon bewust in het leven staat en werkt om meer kennis te verkrijgen om uit te dragen en zo ook anderen kansen te bieden. Een oud gezegde uit Perzie: je kan een paard naar de bron leiden maar het zal zelf moeten drinken!

  2. Dag Tanja, wat leuk om te lezen waar je mee bezig bent en voor staat! Omdat je aangeeft steeds in ontwikkeling te zijn, vind je de volgende cursus misschien een leuke verdieping! Neem eens een kijkje op: http://www.cursussalutogenese.nl
    Succes met de fermentatie-workshops, leuk om deze wereld voor mensen te openen 🙂

  3. Ha Tanja, Dank voor de workshop hier in Amsterdam.
    Erg intressant, het proces van de fermentatie gaat erg goed en dank voor het aanreiken van de juiste handvaten. Vriendelijke groet, Edwin Sander

Geef een reactie