Gezond

Gezond

 

Wat is nu nog echt gezond?

In een tijd waarin tegenstrijdige stromen van informatie je overspoelen is een antwoord hierop vinden lang niet altijd even eenvoudig. Iedereen heeft er een mening over en niemand lijkt het met elkaar eens te zijn. Iedereen wil gezond zijn en de meeste mensen proberen gezond te eten, maar dat valt niet altijd mee.

Daar komt nog bij dat wat gezond is voor de een helemaal niet zo goed blijkt te zijn voor een ander. Voeding is een individuele aangelegenheid en wordt het beste aanpast op de persoon. Op je persoonlijke aanleg om klachten te ontwikkelen, maar ook de voorkeur van smaak. Want eten moet vooral lekker blijven en een aangename ervaring zijn.

Verder ben ik van mening dat je het wiel helemaal niet opnieuw uit hoeft te vinden. Voor wijsheid over voeding kun je gerust te raden gaan bij onze voorouders die niet zoveel chronisch zieke en zwakke mensen voortbrachten als wij op dit moment. Herstellen van oude tradities is voor mij leidend geworden in mijn zoektocht naar een antwoord op de vraag wat gezonde voeding is. Ik baseer mij dan ook veelal op het werk van Weston A. Price die gezonde natuurvolkeren bezocht om te onderzoeken waarom zijn in zulke uitmuntende fysieke en mentale gezondheid verkeerde en zijn bevindingen heeft opgeschreven in zijn fantastische boek Voeding en Fysieke Degeneratie.

Hoe blijf ik op een gezond gewicht?

Steeds meer mensen kampen met overgewicht en ontwikkelen bijbehorende klachten. Of dat nu emotionele problemen zijn of lichamelijke er lopen een heleboel mensen rond die graag een paar kilo’s kwijt willen raken. Er zijn ontzettend veel diëten waar je uit kunt kiezen. Ik geef echter de voorkeur aan veranderingen van het eetpatroon, zodat er ook een blijvend resultaat zal zijn. Wanneer je in kleine stappen je eetpatroon aanpast met mijn adviezen zul je geleidelijk aan een stabiel gewicht bereiken welke bij jou past.

Voeding en gezondheid.

Het wordt steeds duidelijker dat er een verband bestaat tussen gezondheid en voeding. Bepaalde voedingsmiddelen, of toevoegingen aan voedingsproducten maken je ziek. Ook hier geldt weer dat het een individuele aangelegenheid betreft. Niet iedereen heeft last van voedselallergieën of is gevoelig voor kunstmatige toevoegingen. In het algemeen kun je ervan uitgaan dat naarmate de voeding die je tot je neemt die natuurlijker, gezonder is en beter bij je past, de vitaliteit ook zal toenemen.

2 gedachten over “Gezond

  1. Ik leef met een gevarieerd kook programma,. Indisch 4x italiaans, 3x en nederlands 2a 3x
    door elkaar. Maak dagen van 06;30 tot 24:00 7 dagen in de week al 15 jaar. huishouden, 2 honden,, biljarten en bezinnen waarmee en waarvoor ik bezig ben. Al 16 jaar niet 1 dag verzuim door ongemak/ziekte. Koop soms een kruidenmix pakje om dat na te maken zonder de toevoegingen! Ik leef met hfd-letters:-)

    1. Klinkt of je in goede gezondheid verkeerd Hans, gezonde voeding en een gezonde levenswijze, fijn om te lezen.

Reacties zijn gesloten.