Recepten

Recepten

Maak tijdens de bereiding van onderstaande recepten zoveel mogelijk gebruik van seizoensgroenten en biologische ingrediënten, niet alleen bevatten deze minder bestrijdingsmiddelen en meer vitaminen en mineralen, maar ook meer smaak.

Ik ben heel lang vegetariër geweest, waarbij ik sporadisch vis at. Intussen ben ik daar vanaf gestapt en eet ik wel weer vlees. Ik ben van mening dat je niet perse dagelijks veel vlees of vis nodig hebt. Maar wat ik veel belangrijker vind is de kwaliteit en herkomst.

Kies voor een stuk goed vlees dat afkomstig is van een biologische slager of een die de herkomst van zijn dieren kent en weet wat de dieren voor een leven hebben gehad, of zij antibiotica en/of groeihormonen toegediend krijgen en of ze grasgevoerd zijn.

Wanneer je voor vis kiest dan liever geen gekweekte vis, ook deze dieren krijgen grote hoeveelheden antibiotica binnen en worden met goedkope afvalproducten gevoed, kies ook voor kleine visjes, omdat deze minder zware metalen bevatten. Ongezonde zieke dieren kunnen geen winst voor je eigen gezondheid opleveren, maar maken je ziek.

 

Geef een reactie