Contact

Contact

Wil je meer informatie of een afspraak maken voor een consult?  

Neem gerust contact opTanja-1

 

Tanja Stevens, Gezondheidstherapeut, VGL (Voeding, Gezondheid en Levenswijze) consulent, BGN gewichtsconsulente.

info@gezondgestel.nl

Mijn praktijk is gevestigd in de praktijkruimte van I AM , adres Molensingel 47 0.3 6229 PB te Maastricht.

✆ +31616474192

KvK nr:62269585

Gezondgestel op facebook: https://www.facebook.com/#!/gezondgestel.nl

 

7 gedachten over “Contact

 1. Dierlijk vet bevat verzadigde vetten omdat dieren verzadigde vetten kan aanmaken uit energiebronnen (zoals suiker).
  Dit betekend dat de mens (behoord ook tot het dierenrijk) zelf verzadigde vetten kan aanmaken als we dat nodig hebben.
  Onverzadigde vetten kunnen we echter niet zelf aanmaken.
  Uit onderzoek blijkt dat we deze vetten wel nodig hebben.
  Ook uit onverzadigde vetten kunnen we verzadigde vetten maken.
  Het is totaal onlogisch een dieet te adviseren waarvan uzelf geen enkel idee heeft wat de gevolgen zijn als er iets mis gaat.
  Natuurlijke genezing klinkt erg mooi, maar uiteindelijk is het de wetenschap, de harde natuurkunde, wiskunde, scheikunde en biologie die ons verder brengt.
  Een vliegtuig vliegt niet omdat we een vogel nabouwen, hij vliegt omdat we de voortstuwing en de lift (de vleugel van een vogel) hebben gesplitst (in een motor en een vleugel).
  Al in 1500 wilde men vliegen, en ontwierp men vliegmachines die geïnspireerd zijn op vogels (zoals die van Leonardo).
  Maar pas toen we motoren kregen die licht genoeg waren, en eindelijk begrepen dat we een onderdruk boven de vleugel en een bovendruk onder de vleugel moesten creëren met het vleugelprofiel kwamen we van de grond.
  Niet omdat er een medicijnman was die de soldaten betoverde met de eieren van een adelaar en de botjes van een kip.

  Niet alleen qua techniek is goed onderzoek nodig, ook op het gebied van voeding. Er is veel veranderd sinds 1900, bijvoorbeeld het vliegen.
  200 jaar geleden gingen er heel veel baby’s en moeders dood omdat ze een infectie kregen, veroorzaakt door de dokter. Omdat hij zijn handen niet wast voor de behandeling.
  Misschien lijkt 200 jaar geleden lang, of is het onvoorstelbaar dat er echt zo veel mensen dood gingen aan zulke eenvoudige dingen. Maar de het duurde miljarden jaren voordat de mens van een eencellig beestje naar een mens is geëvolueerd.

  Het is ongekend wat er nu in de afgelopen 150 jaar gebeurd op het gebied van wetenschap, zelfs de Romeinen (infrastructuur, gezondheid, militair), de oude Grieken (democratie, wiskunde) of het Midden-Oosten (Dankzij hun is het rekenen makkelijker, 4+9 = 13 ipv IV + IX = XIII, fundamentele wiskunde komt daarvandaan zeg maar) kent zulke vooruitgang niet.

  Pas 200 jaar hebben we elektrisch licht, licht dat niet van vuur komt. Ondertussen hebben we LED, 80% zuiniger dan de huidige gloeilampen, die weer stukken zuiniger zijn dan destijds.

  Er is een plek waar er geen smog is, een prachtig uitzicht op de zee, en niemand in de buurt die je stoort.
  Niemand verhuisd er naar die plek omdat het op de maan is. In het begin klinkt het allemaal mooi en prachtig, maar kijk er eens een tweede keer naar, zoek er wat over op en je zult merken dat er gebreken zijn.
  Natuurlijk genezen is mooi, maar je bevordert het niet met kwakzalverij (zoals verzadigde vetten aanbevelen). Kijk niet alleen in de folder over het paradijs, maar ook op Wikipedia (met voorkeur de Engelstalige).

  Met vriendelijke groet,
  Tibor
  https://voedselblog7.blogspot.nl/

  1. Dag Tibor, ik ben niet tegen gedegen wetenschap. Natuurlijke middelen en reguliere geneeskunde kunnen elkaar ook ondersteunen, het een hoeft het ander niet uit te sluiten. De angst voor verzadigde vetten en cholesterol zit er goed in. Ik denk ten onrechte. Ook hedendaagse artsen en wetenschappers zetten hun vraagtekens bij deze angst zoals deze Schotse arts: https://drmalcolmkendrick.org/books-by-dr-malcolm-kendrick/the-great-cholesterol-con/ en deze wetenschapper: http://www.ravnskov.nu/cholesterol/. Maar jij mag er een andere mening op na houden uiteraard.

   1. Soms gaan alternatieve geneeskunde en wetenschap niet hand in hand.
    De Hartstichting meld bijvoorbeeld:
    “Een hoog cholesterolgehalte is een risicofactor. Een lager cholesterolgehalte vermindert de kans op hart- en vaatziekten.”

    Daarnaast zeggen ze:
    “In uw dagelijks leven merkt u helemaal niets van een hoog cholesterolgehalte. Maar een verhoogd cholesterolgehalte kan leiden tot slagaderverkalking”

    En ze zeggen:
    “Toch is cholesterol niet alleen maar slecht. Sterker nog: zonder cholesterol kunnen we niet leven. Het is een bouwstof voor cellen en hormonen.”

    Cholesterol is nodig. Maar te veel verhoogd de kans op hart- en vaatziektes. En in het dagelijks leven merk je er niks van.

    De boeren, jagers en verzamelaars die ook veel cholesterol binnen kregen hadden een totaal andere levens style. Die hadden niet altijd eten in overvloed. Die hadden geen kantoorbaantje. en die werden niet zo oud als nu.

    De Hartstichting is er om het aantal hart- en vaatziektes te reduceren.

    Hoe kunnen al die alternatieve voedingsblogs de Hartstichting tegenspreken?
    En al die vele andere wetenschappers, stichtingen en overheidsinstellingen?

    Met vriendelijke groet,
    TIbor

    1. Inderdaad is cholesterol een belangrijke bouwstof voor cellen en hormonen. Gezonde levenswijze is zeker zo belangrijk, niet roken, niet teveel alcohol en koffie, stress verminderen, meer bewegen in de buitenlucht en dus niet te veel achter de computer! 😉

 2. Hỏi Tanja, ben met je boek bezig en wil een slowcooker aanschaffen hebje een tip welke goed en geschikt is? Jeroen en ik gaan a.s dinsdag naar Hellevoetsluis voor de frequenties van Nel begreep ik dat de lime nog maar het begin is en dat er nog protocollen van Patrk volgen. Ik voel me na ruim een week al beter door de druppels enz. Dus we treffen ons vast wel weer. Hartelijke groetjes Marianne

  1. Dag Marianne, goed dat je met het boek aan de slag gaat, zorg dat je een slowcooker aanschaft met keramische schaal en van 6 liter zodat je gelijk meer kunt maken en invriezen. Na de behandeling van de Lyme volgt er nog een zware metalen ontgifting als je dat wilt. Fijn dat jullie je al beter voelen. Sterkte!

Geef een reactie