Heerlijke dag

Heerlijke dag

Voedingsdag

Deze dag stond in het teken van voeding voor de ogen en is een onderdeel van het programma van Volzicht. Wat een feest was het om mensen te inspireren, kennis te delen en samen met Karin deze dag tot een mooi geheel te maken. 

Jullie zijn een sprankelend koppel,” kregen wij te horen tijdens de Ogen Voedingsdag van 11 juni jl. Logisch dat wij straalden op deze bijzondere dag waarop: “Geef je ogen de kost”  werd gepresenteerd. Wij zijn namelijk vreselijk trots op dit bijzondere kookboek dat barst van ons enthousiasme, verzamelde kennis en recepten.

Mythes over voeding

Het zonnetje scheen en we bevonden ons op boerderij de Eemlandhoeve, een prachtige, groene locatie. Dat was super want zo kon Karin mooi met de deelnemers naar buiten om oogoefeningen te doen in de natuur. De workshops buiten werden afgewisseld door mijn lezingen over voeding en gezondheid. Ik sprak over:

  • mythes over voeding 
  • de connectie tussen darmen en hersenen
  • de positieve werking van beestenbottenbouillon en hoe je het nu precies klaarmaakt
  • de positieve werking van fermenteren en hoe je een lekker kefirdrankje maakt

 Mooie plek!

De boerin van de Eemlandhoeve liep de hele dag met ons mee. Zij vertelde hoe prettig het was om het verhaal van duurzaam boeren, eerlijk vlees en het belang van gezonde bodem terug te horen in ons verhaal. Dit is namelijk ook het verhaal van de Eemlandhoeve waar ze al 25 jaar lang bezig zijn met een bewuste manier van landbouw en veehouderij. Ze hebben een kudde Blonde d’ Aquitaine’s buiten rondlopen en verkopen hun vlees in de boerderijwinkel. Vooral het kop tot staart onderdeel sprak haar aan, want nu werden de botten en lever vaak nog weggegooid, terwijl wij deze juist verwerken in onze recepten.

 

 

 

 

  

Resultaat

Onze informatie is erop gericht je ogen goed te gaan verzorgen, zodat ze beter hun werk kunnen doen. Maar wat geldt voor de ogen gaat zeker op voor het hele lichaam. Ogen zijn kwetsbare organen en hebben al snel te lijden onder voedingstekorten. Je kunt je ogen zien als waarschuwingssysteem, wanneer deze niet prettig functioneren, droog aanvoelen of achteruit gaan dan is dat een graadmeter voor de algehele gezondheid.

Natuurlijk willen we allemaal graag snel verbetering zien. Voeding helpt. Er is echter geen magisch stokje waarmee alle problemen verdwijnen, het is een proces dat tijd nodig heeft. Het gaat erom dat je de stappen zet die nodig zijn om steeds beter voor je gezondheid en jouw ogen te zorgen. Dan kan het niet anders of je gaat resultaat bemerken.

 

Boek en training

Aan het einde van de dag presenteerden we ons spiksplinternieuwe kookboek Geef je ogen de kost. Onder het genot van een heerlijk glaasje waterkefir konden de deelnemers het boek laten signeren door Karin en mij. Wat heerlijk om iedereen ons boek te mogen geven en te zien hoe blij iedereen ermee was. Maar het ging niet alleen om de lancering van het kookboek. We hebben namelijk het afgelopen jaar ook hard gewerkt aan het maken van de online training die erbij hoort. Soms is het namelijk helemaal niet zo eenvoudig om je voedingspatroon om te gooien. We willen daar graag bij helpen.

Steun in de rug om goed aan de slag te gaan

Het kookboek is een goede start om te lezen hoe je je voedingspatroon kunt aanpassen, maar het is minstens zo belangrijk dat je de juiste stappen gaat zetten en de keuken induikt om het echt te gaan doen. Zelf ben ik al meer dan 15 jaar bezig om mijn voeding aan te passen en ik kan niet van iedereen verwachten dat zij hetzelfde bereiken in 1 keer. Daarom is het handig om dit onder begeleiding stap voor stap te gaan doen met onze training.

In de online training nemen Karin en ik je mee en laten we in een aantal weken, via duidelijke filmpjes, zien hoe je de recepten uit ons kookboek bereidt en waarom ze zo goed voor je zijn.

We leren hoe je ervoor zorgt dat jouw lichaam de voeding ook daadwerkelijk kan gaan verteren en de voedingsstoffen op kan nemen. Want daar gaat het nogal eens mis. Het lichaam is niet altijd in staat meer alles te verteren, waardoor je bijvoorbeeld misselijk wordt van vet, terwijl dat juist zo goed voor je is. De training leert je dus niet alleen de recepten bereiden, maar ook wat je moet doen om je lichaam te helpen bij opname van de voedingsstoffen. Want inname is niet altijd opname! 

Profiteer tijdelijk van de speciale introductieprijs

We bieden de online training nu aan voor de introductieprijs van €197,-. En omdat het feest is: boek klaar en training klaar, hebben we tot 29 juni nog een feestelijk aanbod voor de training. Namelijk een extra korting van €70,-.

Via onderstaande link kun je de training bestellen. Om voor de feestprijs in aanmerking te komen heb je de volgende kortingscode nodig: GEZONDE BLIK. Als je onderaan de bestelpagina op de bestelknop klikt, zie je vanzelf waar je de code kunt invullen.

Via onderstaande link kun je de training bestellen. 

Klik hier voor meer informatie en om de training te bestellen. 

Geef een reactie